Global Sustainable Production arbejder med bæredygtig produktion i et globalt perspektiv
Vores forskning beskæftiger sig med udviklingen af global produktion og innovationsnetværk og hvordan disse kan udvikles i en mere bæredygtig retning. Vi har særlig fokus på hvordan der kan opnås en synergi mellem den operationelle performance og bæredygtighed.
Vi forsker inden for både social og miljømæssig bæredygtighed
Vores forskning kombinerer grundforskning og anvendt forskning, ofte i samarbejde med store virksomheder, regeringsinstanser, fagforeninger og interesseorganisationer. Vi er involveret i store globale forskningsprojekter støttet af nationale og internationale sponsorer. Sideløbende med dette beskæftiger vi os med forskning, der kan belyse hvordan hospitaler kan øge deres operationelle performance parallelt med forbedrede bæredygtige praksisser.
Der er tæt sammenhæng mellem vores forskningsområder og de uddannelser, vi underviser på
Sektionen er ansvarlig for diplomingeniøruddannelsen Global ledelse og design af produktionsnetværk (GMM). Denne uddannelse har fokus på at udvikle og styre globale forsyningskæder, herunder hvordan man sikrer omstillingen til mere bæredygtige forsyningskæder.
Vi bidrager desuden med undervisningsaktiviteter på kandidatuddannelsen i Operations Management, og udbyder valgfag og kurser, som kan findes via MitSDU Diplom, BA, Kandidat. Herudover har sektionen en aktiv rolle i kurset Experts in Teams Innovation (EiT), som er et obligatorisk fag for alle ingeniørstuderende på det Tekniske Fakultet, der fokuserer på innovationsskabelse i tværfaglige teams.
Vi udbyder Sommerskole i Product Management og Ph.d.-kurser relateret til global produktion og bæredygtighed
Sektionen tilbyder Sommerskole i Project Management i august; find den på den engelske side under Manufacturing and Management Engineering, samt Ph.d.-kurser, som er relateret til global produktion og bæredygtighed.
Global Sustainable Production indgår gerne i samarbejder med eksterne partnere
Vi er altid interesserede i at samarbejde med virksomheder og offentlige organisationer, der interesserer sig for bæredygtig produktion. Kontakt professor og sektionsleder Jan Vang for yderligere information.
Nyheder fra Institut for Teknologi og Innovation
PhD forsvar på ITI
01.10.2024
Lens of labour - Improving social audits in the Bangladeshi garment industry through the eyes and voices of garment workers
Den 21. oktober 2024 forsvarer Julie Bundgaard fra SDU Global Sustainable Production sin ph.d.-afhandling med titlen "Lens of labour - Improving social audits in the Bangladeshi garment industry through the eyes and voices of garment workers". Forsvaret starter kl. 10.00, og foregår i Lokale Luftskibet, i København.
Cirkulær økonomi
24.09.2024
Vi kan genanvende vindmøllevinger fra i morgen: ”Der er ikke noget, der stopper os for at gøre noget”
Udtjente vindmøllevinger bliver i dag ofte deponeret, altså smidt i et hul i jorden. I sin ph.d.-afhandling har Kristine Wilhelm Lund fra SDU undersøgt, om genanvendelse af vingerne er mulig rent praktisk, logistisk og økonomisk. Og det er det.
Uddannelse
20.09.2024
SDU lancerer Danmarks første kandidatuddannelse i Supply Chain Digitalisation
Syddansk Universitet i Sønderborg har lanceret Danmarks første kandidatuddannelse i Supply Chain Digitalisation. Uddannelsen, der er den første af sin slags i landet, skal forberede kommende ingeniører på at tackle de udfordringer, som den globale forsyningskæde står overfor i en stadig mere digitaliseret verden.
Arbejdsmiljø
17.09.2024
Forskere har måske fundet ’uudnyttet potentiale’ for det pressede sundhedsvæsen
Medarbejdere på sygehuse bliver mindre syge, hvis de arbejder i en afdeling med høj grad af lokal og tværfaglig ledelse. Det tyder et nyt studie fra Syddansk Universitet og Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø i hvert fald på.
Bæredygtigt byggeri
11.09.2024
Her er byggebranchens svar på Lego
Forskere på Syddansk Universitet arbejder på at gøre byggebranchen mere bæredygtig med Legoklods-lignende træmoduler, der ved hjælp af robotter og digitale modeller kan samles til bærende konstruktioner, skilles ad og genbruges igen og igen.
Bæredygtigt byggeri
28.08.2024
Forskningsprojekt vil gøre det nemmere at genbruge træ
Byggebranchen skal genbruge mange flere materialer, men hvordan ved man, hvor meget de gamle materialer kan holde til, og hvem stiller garantien? I samarbejde med en række private partnere arbejder forskere på Syddansk Universitet på at finde en løsning.
Bæredygtigt byggeri
19.06.2024
3D-printede betondæk kan gøre byggeriet grønnere
SDU CREATE på Det Tekniske Fakultet har udviklet et 3D-printet betondæk, som kræver væsentlig færre materialer end traditionelle dæk, og som derved også udleder mindre CO2.
Grøn omstilling
06.06.2024
SDU-forskere er hovedforfattere på ny FN-klimarapport om byer: »Danmark burde gå forrest«
Professor Nicola Tollin og hans kollegaer fra UNESCO Chair on Urban Resilience (SDU.Resilience) har netop sammen med FN offentliggjort en rapport om byer i den internationale klimapolitik. Rapporten viser, at mange lande stadigvæk ikke har skrevet byerne ind i deres klimastrategier (NDC'er). Heller Danmark på trods af alle de klimaindsatser, der i øjeblikket finder sted i danske byer. Ifølge forfatterne udgør byerne et uudnyttet potentiale for klimahandling.
Cirkulær økonomi
09.02.2024
Forskningsprojekt skal gøre os klogere på danskernes affaldsvaner med udgangspunkt i den hidtil største kortlægning
Forskningsprojektet Change4Circularity på Syddansk Universitet, Roskilde Universitet og Det Kongelige Akademi skal gøre både borgere, offentlige myndigheder og private virksomheder i stand til at genbruge mere, forbruge mindre og sortere bedre for at bidrage til en cirkulære økonomi. Forskningen vil tage udgangspunkt i det største datasæt på området nogensinde, indsamlet i Astras Masseeksperiment med 40.000 børn og unge.
Forurening
05.02.2024
Danske forskere vil afhjælpe plastikforurening i Bangladesh
Danida-projekt med Syddansk Universitet i spidsen skal hjælpe små producenter i Bangladesh med at genbruge plastik bedre og mere effektivt til gavn for både miljø, klima og arbejdernes sundhed.
PhD forsvar på ITI
12.01.2024
Stress-based Design of Lightweight Horizontal Structures for 3D Concrete Printing
Den 19. januar 2024 forsvarer Luca Breseghello fra SDU CREATE sin ph.d.-afhandling med titlen "Stress-based Design of Lightweight Horizontal Structures for 3D Concrete Printing". Forsvaret starter kl. 13.00, og foregår i Lokale Ellehammer.
Grøn omstilling
09.01.2024
Universiteter og virksomheder i Danmark og Australien går sammen om nyt grønt brintpartnerskab
Grøn brint er en uundværlig del af den grønne omstilling, men det er også en fuldstændig ny industri, der skal op at stå på rekordtid. Med støtte fra Innovationsfonden har Syddansk Universitet og Energy Cluster Denmark nu indgået et partnerskab med australske universiteter og hydrogenselskaber.
05.01.2024
SDU-studerende hjælper Ingeniører Uden Grænser
Ingeniørstuderende på Syddansk Universitet har på deres femte semester mulighed for at vælge det tværfaglige projektforløb Expert in Team. Igen i år var opgaverne stillet af Ingeniører Uden Grænser, og NGO’en er imponeret over niveauet og kan faktisk bruge de studerendes projekter i deres arbejde, lyder det fra generalsekretær.
04.01.2024
Fra Oxford til Odense: Ny institutleder på Institut for Teknologi og Innovation
Jeroen Bergmann begyndte 1. januar som leder på Institut for Teknologi og Innovation på Det Tekniske Fakultet.
Shipping
03.01.2024
Forskningsprojekt med SDU i spidsen skal løse stort klimaproblem inden for skibsfart
Kødannelse uden for havne er et udbredt og CO-udledende problem i shippingbranchen. Nyt internationalt forskningsprojekt skal - med en EU-bevilling på knap 56 millioner kroner - finde en løsning.
PhD forsvar på ITI
10.11.2023
Sensory quality and consumer perception of fruit-based beverages processed by high pressure
Den 28. november forsvarer Qiushuang Song fra IDE sektionen sin ph.d.-afhandling med titlen "Sensory quality and consumer perception of fruit-based beverages processed by high pressure". Forsvaret starter kl. 09, og foregår i Lokale Ellehammer.
Bæredygtigt byggeri
25.10.2023
Byggeriet har brug for nye løsninger
Christian Koch har i mere end 20 år arbejdet med udvikling af byggeriet. Nu er han startet som sektionsleder på Civil and Architectural Engineering på Syddansk Universitet. Mød ham her.
Kunstig intelligens
20.06.2023
AI vil forme fremtidens opfindelser
Når det kommer til innovation, opfindelser og produktudvikling, vil introduktionen af kunstig intelligens revolutionere fremtidens innovation i samme grad, som PC’en ændrede vores hverdag. Men skal vi juble over de nye innovationsmuligheder eller bekymre os? Det har vi spurgt professor Alf Rehn om.
Kunstig intelligens
25.05.2023
AI som din nye chef? Kunstig intelligens er klar til at overtage ledelsesmæssige opgaver
Når vi snakker om kunstig intelligens, så har vi på underfundig vis antaget, at det primært vil erstatte lavt kvalificeret arbejde, men AI kan også klare ledelsesmæssige opgaver. Det viser forskning fra professor Ari Alf Mikael Rehn fra Syddansk Universitet.
Ny rapport
23.05.2023
Forbud mod deponering af vindmøllevinger kan fremme genanvendelse
Hidtil har det været en mulighed at sende kasserede vindmøllevinger til deponering. Men deponering er ikke en holdbar løsning - og desuden uønsket i henhold til EU’s affaldsdirektiv. Nye lovende metoder til genanvendelse af vindmøllevinger er testet med succes i laboratorierne og er klar til opskalering, men de kræver volumen og stabile forsyningskæder.
SCIENCE
15.05.2023
Horst-Günter Rubahn og Alf Rehn optaget i Akademiet for de Tekniske Videnskaber
Professor og institutleder Horst-Günter Rubahn og professor Alf Rehn er netop optaget som medlem af Akademiet for de Tekniske Videnskaber sammen med 38 andre, der er udpeget på grund af deres stærke faglighed og resultater.
Arbejdsmiljø
05.01.2023
SDU-professor forbedrer vilkårene for syersker i Bangladesh
Bangladesh er en af verdens største systuer, og millioner af mennesker er afhængige af et job i landets beklædningsindustri. Men på en del fabrikker er arbejdsmiljøet notorisk dårligt. Nu står branchen imidlertid over for en mulig omvæltning til gavn for både arbejdere og arbejdsgivere, og det skyldes ikke mindst SDU-professor Peter Hasles forskning.
09.11.2022
Fra klimaangst til klimahandling: Debat om fremtidens materialekredsløb på Designmuseum Danmark
Vi skal væk fra køb-og-smid-væk-kulturen og have mere fokus på genbrug og genanvendelse. Og hvordan vi kommer derhen, kan du høre mere om, når nogle af landets førende forskere diskuterer vigtige spørgsmål om klima, cirkulær økonomi og design i forbindelse med udstillingen ’The Future Is Present’ på Designmuseum Danmark.
05.10.2022
Medarbejdere leger sig til bedre skibslast: Nyt spil skal fremme bæredygtig shipping
Simulering har længe været en integreret del af uddannelsesforløb inden for skibsfart, når det kommer til navigering, samt håndtering af motor og sikkerhedsspørgsmål, men sjovt nok er det sjældent blevet brugt inden for logistik og økonomi, selvom metoden er yderst succesfuld. Det laver forskere fra SDU nu om på. Sektionsleder Niels Rytter og videnskabelig assistent Nicolai Emil Hinge har udviklet et spil til at træne digital, effektiv og bæredygtig shipping.
Bevilling
30.08.2022
SDU med i partnerskab: 106 millioner skal sikre genbrug af plast og tekstil
Syddansk Universitet spiller en vigtig rolle i et nyt missionsdrevet partnerskab, som med en bevilling på 106,5 millioner fra Innovationsfonden skal sikre cirkulær økonomi for plastik og tekstil i Danmark frem mod 2050.
Bevilling
08.08.2022
Stor maritim satsning på SDU
Med en bevilling på 14 mio. kr. fra A/S Dampskibsselskabet Orient’s Fond i ryggen søsætter Syddansk Universitet nu en ambitiøs tværfaglig satsning inden for maritim forskning, innovation og uddannelse.
TEI
04.08.2022
Alexander Brem fortsætter som adjungeret professor i Innovation and Entrepreneurship
Tilknytningen som adjungeret professor ved Institut for Teknologi og Innovation i sektionen Technology Entrepreneurship and Innovation (TEI), hvor Alexander Brem allerede har haft stor indflydelse, konsoliderer det tætte samarbejde mellem Syddansk Universitet og Universität Stuttgart
27.05.2022
SEASONED projekt - Advances in food sensory analysis of novel foods
Formålet med projektet er at etabllere et internationalt netværk af førende universiteter og entre indenfor feltet Food Sensory Analysis, med fokus på design af fremtidens fødevarer med sunde og bæredygtige egenskaber som kan være med til at adressere globale udfordringer i forbindelse med fødevaresektoren (Green Deal, UN SDGs).
TEMADAG
09.03.2022
SDU, AAU og Teknologisk Institut inviterer til temadag om ”Rekonfigurerbar produktion i virksomheder”
SDU, Aalborg Universitet og Teknologisk Institut og afholder temadag i Sønderborg d. 14. marts kl. 9.00-14.00, hvor virksomheder er velkomne til at møde op for at høre om rekonfigurerbar produktion – og der er masser af værdifuld viden at hente, fortæller tidligere deltager.
03.03.2022
Danmarks første masteruddannelse i arbejdsmiljøledelse ser dagens lys
Modsat vores nordiske naboer har Danmark hidtil ikke kunnet tilbyde en akademisk uddannelse i arbejdsmiljø. SDU går nu forrest og tilbyder som det første universitet i Danmark en masteruddannelse i arbejdsmiljøledelse.
20.12.2021
Blandt verdens mest citerede: SDU-forsker får Carlsberg-millioner til nyt projekt
32-årige Devika Kannan er allerede på listen over de mest citerede forskere i verden - nu har SDU-lektoren fået fem millioner kroner til at forske i sammenhængen mellem kvindelige iværksættere og grøn økonomi.
17.11.2021
Sergey Bozhevolnyi, Kannan Govindan og Devika Kannan er blandt verdens mest citerede forskere
Det Tekniske Fakultet er stolt af at annoncere, at tre af vore forskere er på årets ’Highly Cited Researchers 2021’-liste fra Clarivate.
Bæredygtighed
27.08.2021
SDU-studerende vil dyrke salat i fem etager
Fire studerende fra tre forskellige ingeniør-uddannelser på SDU vil dyrke grøn salat vertikalt i startup-firmaet Hydrovertic. De er blandt de mange studerende, som har fået eget cvr-nummer.
Madvaner
07.05.2021
Corona-lockdown får især kvinder til at trøstespise
Under første corona-nedlukning spiste hver tredje af os flere søde sager og skyllede det ned med rigelige mængder af sodavand og alkohol, viser undersøgelse fra Syddansk Universitet. Det mærkelige er, at italienere og spaniere, som oplevede hårdere nedlukninger, spiste sundere.
08.04.2021
Thomas Clauß bliver adjungeret professor ved ITI
At anlægge et Business Model perspektiv hjælper med til teoretisk at forklare et praktisk fænomen men har på samme tid stor indvirken på etablering ved opstart og virksomhedsomstilling. Vi glæder os til sammen med Thomas at have mulighed for at implementere Management Knowledge i vores teknologi-innovations projekter.
Innovation
25.03.2021
Om fem år styrer algoritmer virksomheders investeringer
Om få år er algoritmer med til at afgøre hvilke produkter, der udvikles. Derfor er det hamrende vigtigt, at vi nu diskuterer algoritmers gennemsigtighed og beslutningsgrundlag, pointerer professor i innovation, Alf Rehn fra SDU.
Studenterprojekt
23.03.2021
SDU-studerende hjælper Danfoss med udvikling af VR App til oplæring
I et projekt med Danfoss Drives har studerende fra Engineering, Innovation & Business undersøgt mulighederne for at udvikle en Virtual Reality-app til oplæring af medarbejdere. Danfoss Drives er så begejstret for dette, at de har valgt at gå videre med projektet.
Genanvendelse
01.03.2021
Solceller skal designes til bæredygtighed
Tungmetallet bly og stærk polymer bruges i solceller, men grønne teknologier bør designes til genanvendelse, påpeger forsker i innovation. Organiske solceller er et godt eksempel på en helt ny generation af grøn teknologi, hvor bæredygtighed er tænkt ind fra begyndelsen.
Innovationsprojekt
21.12.2020
RoRoGreen projekt vil gøre dansk shipping grønnere
SDU deltager i nyt innovations projekt, der skal spare danske shippingfirmaer mange tusind tons CO2 og hundrede millioner kroner årligt med en innovativ, digital løsning til optimering af havne operationer og stuvning af skibe
19.11.2020
Clarivate pris går til ITI forsker
Professor Kannan Govindan er blevet tildelt titlen 'Highly Cited Resarcher in the field of Engineering'
Inspiration
12.11.2020
Inspirationsprisen 2020 går til ITI-dimittender
En god idé om at udvikle et bæredygtige hygiejnebind har resulteret i, at tre studerende, hvoraf to ITI-dimittender, har modtaget Inspirationsprisen 2020
Samarbejde
09.11.2020
SDU er blevet virksomhedsmedlem af Ingeniører Uden Grænser
SDU og Ingeniører Uden Grænser har i længere tid haft et tæt samarbejde, som nu bliver endnu tættere, da SDU er blevet virksomhedsmedlem af Ingeniører Uden Grænser
Hjemmearbejde
08.10.2020
Er hjemmearbejde godt eller skidt?
Corona-epidemiens opblomstring gør, at mange medarbejdere igen sidder hjemme ved spisebordet og arbejder. Vi har stillet Peter Hasle, professor i bæredygtig produktion fra Institut for Teknologi og Innovation, fire spørgsmål om hjemmearbejde.
Arbejdsmiljø
01.10.2020
Medarbejderinddragelse skal sikre færre nedslidte
Hjælpemidler er nødvendige, hvis social- og sundhedshjælperen og mureren skal holde til at gå på arbejde, når de er fyldt 70. Men alt for mange hjælpemidler ender med at samle støv.
28.08.2020
Cobotterne kommer – og bringer arbejdsglæde med sig
En ny generation af robotter – de såkaldte cobots, - som kan arbejde tæt sammen med mennesker, er på vej. Der er et kæmpe potentiale i robotteknologi, og flere og flere virksomheder tager den nye generation af samarbejde robotter til sig. Det viser en undersøgelse foretaget af Teknologisk Institut i samarbejde med Aarhus Universitet og Syddansk Universitet
Innovation
16.07.2020
Ny innovationsform er vokset ud af coronakrisen
Whisky og gin fra Nyborg Destilleri bliver til håndsprit, Grundfos producerer 100.000 visirer, og fibermaterialer bliver til ansigtsmasker i stedet for bleer. Forskere fra Syddansk Universitet har undersøgt danske virksomheders omlægning til værnemidler under coronakrisen, og de har opdaget en helt ny innovationsform.
14.07.2020
Tre nye forskningsstillinger ved Institut for Teknologi og Innovation
I juni 2020 modtog sektionerne SDU-Civil and Architectural Engineering og SDU-Mechanical Engineering bevillinger fra Innovationsfonden og Realdania
Fødevarer
17.06.2020
Chips med mindre salt smager lige så godt
Fornøjelsen ved at spise chips forringes ikke ved at skære markant i saltindholdet. Chips smager lige så godt, når de indeholder 30 procent mindre salt. Det overraskende resultat er forskere på Syddansk Universitet nået frem til ved at teste 200 unges chips-smag.
Bæredygtighed
11.03.2020
H.O.R.T.U.S. XL suger CO2 ud af luften
Kunstinstallationen er verdens første 3D-printede bioreaktor. Den er skabt af SDU CREATE-gruppen med en teknologi, der måske kan være med til at løse de store klimaudfordringer.
Bæredygtighed
27.02.2020
Studerende udvikler bæredygtige bind af planter
Tre studerende var trætte af, at de ikke at kunne finde bæredygtige hygiejnebind. De har derfor udviklet et af plantefibre, som suger ligeså godt som konventionelle bind. Nu jagter de patent og investorer til deres opfindelse.
22.01.2020
Invitation til indvielse af SDU Global Sustainable Production
Som led i SDU’s bæredygtighedsstrategi har universitetet etableret en ny sektion; SDU Global Sustainable Production. I spidsen står professor Jan Vang og professor Peter Hasle. Kom og bliv klogere på den nyeste forskning i bæredygtig produktion, hør om samarbejdsmulighederne og hvordan du og din virksomhed kommer fra viden til handling: Onsdag 26. februar 2020 SDU i Odense. Tilmelding på tilmelding@iti.sdu.dk - se detaljer nedenfor
Ny uddannelse
21.01.2020
Ny civilbachelor- og kandidatuddannelse i bygningsteknik
Vi lever i en verden, hvor globalisering, digitalisering og den teknologiske udvikling galopperer afsted, samtidig med, at vi er nødsaget til at forholde os til klima- og miljømæssige udfordringer, som presser os fra flere sider. Med den nye civilbachelor og kandidatuddannelse i bygningsteknik kommer SDU ikke blot på omgangshøjde med de stadigt accelererende forandringer, men ruster samtidig ingeniørerne til fremtidens udfordringer.
Bevilling
03.01.2020
SDU-professorer, Peter Hasle og Jan Vang, modtager millionbevillinger fra Danida Fellowship Centre
Den nyetablerede Global Sustainable Production-sektion ved SDU er kommet forrygende fra start; de to professorer, Peter Hasle og Jan Vang, har således begge modtaget bevillinger på fem millioner til forskningsprojekter i henholdsvis Bangladesh og Myanmar. Begge projekter relaterer sig stærkt til SDU’s arbejde med FN’s verdensmål.
Engagement
27.12.2019
Jagter kur mod sydamerikansk sovesyge
Ægteparret ingeniør Mads Høi Rasmussen og læge Signe Høi Rasmussen rejser sammen med deres børn til Bolivia for at komme nærmere den gådefulde og dødelige sygdom, sydamerikansk sovesyge.
Cirkulær økonomi
20.12.2019
Ingeniører skal tænke cirkulært
Syddansk Universitet går helt nye veje for at uddanne ingeniører i bæredygtig tankegang, hvor materialer som tekstil, plastik og vindmøllevinger genbruges i nye produkter.
01.12.2019
Ingeniørstuderende udfordret af spørgelystne 2. klasser
Bevæbnet med skarpe spørgsmål, nysgerrighed og julepynt, besøgte 2. B fra Holluf Pile skole SDU. På en formiddag fik eleverne både udfordret ingeniørstuderende, afprøvet prototyper, 3D-printet, spist æbleskiver…og meget mere!
Byer og bæredygtighed
26.11.2019
Storbyer skal forberede sig på vand og varme
SDU er ved at opbygge en forskningsgruppe, der undersøger, hvordan byer kan håndtere både årsagerne og virkningerne af klimaforandringer i et bæredygtigt perspektiv.
30.10.2019
SDU Eagles til verdensmesterskab
Droneholdet har udviklet en bæredygtig drone, som kan transportere varer og er 30 procent mere energieffektiv. Nu står holdet i finalen ved University Startup World Cup.
Iværksætteri
08.10.2019
SDU-iværksætter vinder tysk klimapris
Iværksætter Kristian Grove Poulsen og hans virksomhed Timbernest har vundet en tysk klimapris. Vippemøblet er produceret af dansk træ, og virksomheden tænker cirkulær økonomi ind i produktflowet
18.09.2019
3D-printet beton skal redde klimaet
Forsker Roberto Naboni fortæller i dette indslag hvordan og hvorfor man 3D-printer bæredygtigt beton
21.06.2019
Ph.d.-forsvar om Alkali-Kisel reaktion i betonplader
Søren Gustenhoff Hansen fra SDU Civil and Architectural Engineering forsvarer onsdag d. 3. juli sin Ph.d.-afhandling: “Influence of Alkali-Silica Reaction on the Shear Capacity of Reinforced Concrete Slabs Without Shear Reinforcement”
Bæredygtighed
18.06.2019
Alle led i kæden skal være bæredygtige
Mange virksomheder frygter, at der er dyrt at udvikle en grøn profil. Men nu er forskere ved at udvikle en værktøjskasse, der især kan hjælpe mindre virksomheder
11.06.2019
Ingeniører adopterer skoleklasse
Som den første uddannelsesinstitution i Danmark, har Institut for Teknologi og Innovation på SDU, adopteret en hel 1. klasse fra en folkeskole. Det betyder at ingeniører, børn og lærere flere gange om året skal mødes til såkaldte læringsbesøg på SDU. Læringsbesøgene og samarbejdet fortsætter lige indtil børnene går ud af 9. klasse
11.06.2019
Sustainable Procurement in Supply Chain Focusing on Danish Context
I juni 2019 forsvarede Devika Kannan fra SDU Engineering Operations Management sin ph.d.-afhandling med denne titel, hvori hun fokusere på at udvikle et toolkit som kan bane vejen for at implementere Sustainable Procurement (SP) i den private sektor i Danmark.
22.05.2019
Ph.d.-studerende modtager stipendiat til prestigefyldt universitet
Karsten Krautwald Vesterholm, Institut for Teknologi og Innovation, har modtaget et stipendiat fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse til et gæsteophold på Massachusetts Institute of Technology (MIT).
Bæredygtig produktion
13.05.2019
Kannan Govindan modtager Forskerpris
Fyens Stiftstidende Forskerpris gives i 2019 til professor Kannan Govindan for at udvikle en matematisk model, der kan hjælpe produktionsvirksomheder til at blive mere bæredygtige.
Cirkulær økonomi
07.05.2019
Støvsugere og køleskabe kan ikke repareres
Det er næsten umuligt at reparere elektroniske produkter, hvis de går i stykker. Forskere tog på genbrugspladsen og forsøgte at skille støvsugere ad, men lim og bittesmå skruer gjorde det umuligt. Tudetosset, mener ekspert i produktion og vedligeholdelse og håber, at kommende EU-regler vil ændre brug-og-smid-væk-kulturen.
22.02.2019
CREATE Group announces the completion of the world ́s first 3D Printed bio - reactor featuring at the Centre Pompidou in Paris
The CREATE Group from the University of Southern Denmark and WASP Hub Denmark announces the completion of HORTUS_XL | Astaxanthin.g, the world´s first 3D Printed bio-reactor, developed in a research partnership with ecoLogicStudio and the Synthetic Landscape Lab at Innsbruck University. The work is featured in the exhibition “Le Fabrique du Vivant” at the Centre Pompidou in Paris from 20 February to 15 April 2019.
09.11.2018
SDU repræsenteret ved Building Green i København
SDU Civil and Architectural Engineering var i år repræsenteret ved Building Green messen i København d. 31/10 og 1/11, af lektor Martin Winther-Gaasvig, adjunkt Diane Bastien samt to studerende fra 7. Semester på Bygningsteknik, Sofie Ballinger Plum og Pernille Egebjerg Rasmussen.
23.04.2018
Inauguration Lectures
In the tension field of Innovation, Design and Sustainability, synergy will be generated between the two new professors Alf Mikael Rehn and Mikkel K. Kragh and their field of research. This synergy is the fundamental basis of this double-Inauguration.
04.04.2018
Unge iværksættere satser på sensorer til beton
Virksomheden Sensohive har fundet sin niche. Sensorer til betonindustrien. Tre ingeniørstuderende fra Det Tekniske Fakultet, som for tre år siden startede egen virksomhed, har nu en global teknologikoncern i ryggen og travlt med at skrive jobopslag.
TEK: Brug vores laboratorium
28.02.2018
Samarbejde med ingeniør giver kæbekirurg nye ideer
Kæbekirurg Kasper Stokbro er begejstret for at have opdaget materialelaboratoriet på Det Tekniske Fakultet. Samarbejdet med ingeniører har udstyret ham med nye værktøjer og ideer. TEK vil meget gerne have mange forskellige faggrupper til at bruge laboratorierne.
18.12.2017
Stor pris til ingeniørstuderende
Selvom diplomingeniørerne Jesper Holm Bjernemose og Anders Skytte Hansen er ved at lægge sidste hånd på deres kandidatspeciale ved civilingeniøruddannelsen i konstruktionsteknik på SDU, var det et par glade og stolte modtagere der havde valgt at tage en dag ud af kalenderen for at blive hædret med den præstigefyldte M-pris (Maskiningeniørernes Initiativfonds pris) ved et arrangement i Ingeniørhuset i København.
Fotos: Henry Harrison
30.06.2017
Finsk vildskab til det Tekniske Fakultet
En af verdens førende innovations-tænkere – professor Alf Rehn – er blevet ansat på Syddansk Universitets Tekniske Fakultet. Dermed er der lagt i kakkelovnen til en helt ny måde at tænke innovation og kreativitet på. Og det kommer ikke til at gå stille af sig, lover fakultetets dekan, som står i spidsen for SDU’s ingeniørvidenskabelige aktiviteter.
Professor skal opbygge et international forskningsmiljø for fremtidens byggeri på SDU
20.04.2017
Professor skal opbygge et international forskningsmiljø for fremtidens byggeri på SDU
Bygninger skal performe i indeklima og fysiske rammer, men designet skal også være til at bygge. Det er en professor, som både har design og bæredygtighed på hjertet, som nu skal stå i spidsen for SDU Civil and Architectural Engineering.
01.12.2016
Michael E.Goodsite bliver ny prodekan for forskning på TEK
Michael Evan Goodsite er blevet headhuntet til en nyoprettet stilling som prodekan for forskning. Samtidig bliver han konstitueret institutleder for ITI.
09.03.2016
Kan forudsige hvor mange år skibet holder
I takt med at vi bygger større, vokser risikoen for uventede kollaps. Forskere på Syddansk Universitet er kommet et skridt nærmere at beregne, hvor mange år en konstruktion holder.
26.01.2016
Institutleder Michael Goodsite får nyt job
Michael Goodsite bliver ny koncerndirektør for Regional Udvikling i Region Syddanmark.
18.11.2015
Prestigefuld international maritim pris til Marie Lützen
Lektor Marie Lützen fra Syddansk Universitet har modtaget CEMT Award-prisen 2015. Prisen får hun for sit store arbejde med at forny uddannelsen af skibsingeniører i Danmark.
13.11.2014
Entrepreneurial Afternoon
PDI-uddannelsen og IDEA Entrepreneurship invitererede opstartsvirksomheder og studerende til netværksevent
13.06.2014
Forskning i svingninger af vindmølletårne
Vindforskningsgruppen på ITI laver vindtunnelforsøg i USA med studerende fra Konstruktionsteknik
15.05.2014
Stor bevilling til forskning i ”Vind i Bymiljøer” på ITI
Energi Fyns Udviklingsfond støtter nyt forskningsprojekt med 419.580 kr.
15.05.2014
Støtte til laserstråleudstyr
Center for Nano Optik har modtaget 25.000 kr. fra Siemensfonden
26.09.2013
Best Paper Award til lektor Erik Skov Madsen
International konference om Global Manufacturing hædrer ITI-forsker
17.09.2013
Studerende vælger Odense på grund af PDI
Hør P4-indslag med tre nye PDI-bachelorstuderende
05.03.2013
Første spadestik til ny TEK-bygning
Flere ITI- bygningsingeniører arbejder på byggepladsen til det nye lavenergi Fakultetsbyggeri
05.03.2013
Åbent Hus 2013 tiltrak spirende ingeniørstuderende
Ekstrabus måtte køre de mange nysgerrige til rundvisning på TEK
01.03.2013
Ph.d. inden for operation af specialskibe i offshore-områder
Rune Græsdal Zilcken er ny Ph.d.-studerende ved ITI
18.02.2013
DEMO24 tilbyder 24 produktideer inden for velfærd
Jens Chr. Jensen (ITI) og Marc Roar Hintze står bag 3 af disse produktideer til ældre, som den 27. februar skal matches med virksomheder og iværksættere
02.01.2013
Peder Thusgaard Ruhoff træder tilbage som institutleder på ITI
Peder træder tilbage som institutleder men er fortsat ansat på ITI
28.11.2012
Nyt måleudstyr kan afsløre træthed i skibs- og vindmøllekonstruktioner
Lektor Anders Brandt (ITI) modtager over 500.000 kr. fra INTERREG4A til køb af måleinstrument og sensorer for vibrationsmålinger til brug ved modalanalyser
21.11.2012
Nyt beslutningsstøttesystem: Skibes energiforbrug og emissionsudledning
SDU og DTU har i samarbejde skabt en verdensnyhed med støtte fra Den Danske Maritime Fond
26.10.2012
Nano-optics Group er med i stor EU-bevilling
Professor Dr. Sergey I. Bozhevolnyis gruppe modtager 1,4 mio. kr. til udvikling af optiske teknologier til næste generation af supercomputere
03.10.2012
Stor bevilling fra FNU til Nano-optik
Sergey Bozhevolnyi modtager over 2 mio. kr. fra Det Frie Forskningsråd Natur og Univers (FNU)
10.08.2012
Hvem er nutidens unge - Pædagogisk Forum på ITI
Temadag om hvordan vi kan tilrettelægge undervisning, som rammer de studerende i dag?
29.06.2012
Ph.d.-studerende rejser til San Fransisco
Jesper Legaard Jensen tager tre måneder til San Fransisco på miljøskifte
28.06.2012
Fondsmidler til metaldeponeringsudstyr på ITI
Thomas B. Thriges Fond donerer 100.000 kr. til forskerne Ole Albrektsen og René Lynge Eriksen
15.06.2012
Rejsestipendium til Ph.d.-studerende på ITI
Foundation Idella giver Ph.d.-studerende 20.000 kr. konferencedeltagelse
07.06.2012
Bjarne Chr. Jensen skal undervise stort dansk firma i Indien
Nyoversættelsen af Building Calculations skal uddanne indiske ingeniører i danske byggeprincipper
04.06.2012
Bent T. Bonnerup er afgået ved døden
Det er med stor sorg, at vi i dag har modtaget meddelelsen om, at Ingeniør Bent T. Bonnerup er død
26.04.2012
Ny forkortet udgave af Eurocode 2 - Betonkonstruktioner
Ingeniørdocent lic. techn. Bjarne Chr. Jensen har begået endnu en bog...
24.04.2012
ITI på Forskningens Døgn
Igen i år deltog flere fra ITI i ”Danmarks Videnskabsfestival”...
15.03.2012
Hybridgriberen i Aftenshowet
Se Hybridgriberen på DR og Youtube her...
08.03.2012
Åbent Hus med TEK-rundvisning
Masser af spirende ingeniørstuderende lagde vejen forbi Campus og TEK til Åbent Hus i weekenden
01.03.2012
Tæm Strømmen
Hvordan udnytter vi vedvarende energi i fremtidens el-net? Fyens Stiftstidende har spurgt Morten Nymand.
03.02.2012
ITI-forsker bag kommende grøn skraldebil
Morten Nymand forsker i teknologien til en ny elektrisk skraldebil med mindre forurening og støj
30.01.2012
Lektor Anders Brandt giver pre-konferencekursus i USA
Signalanalysemetoder inden for støj- og vibrationsanalyse og strukturdynamik er på programmet...
Portrai
01.01.0001
01.01.0001
Its21 konference
Conference on interdisciplinary teamwork skills for the 21st century
01.01.0001