Skip to main content
DA / EN

Ingeniørdimission peger frem mod en ny tid

Det var en højtidelig og lidt vemodig festdag på Det Tekniske Fakultet, der d. 27. juni 2015 for sidste gang fejrede de nyuddannede ingeniører på Niels Bohrs Allé 1.

”I dag er en historisk dag, der markerer en ny fremtid – både for jer, der kan fejre, at diplomet er i hus, og for Det Tekniske Fakultet, som for sidste gang hylder vores dimittender her på Niels Bohrs Allé 1. For om få dage flytter vi nemlig laboratorier, kontorer og alt, hvad der hører til Det Tekniske Fakultet og dets tre institutter i Odense, over på Campusvej i en helt ny bygning,” lød det fra institutleder Lars Porskjær Christensen i dagens festtale.

Brug for ingeniører

”Tillykke med, at I valgte – og gennemførte – en ingeniøruddannelse, og det kan I være stolte af. Samtidig var det et klogt valg, for I er nu eftertragtede mænd og kvinder,” sagde Lars Porskjær Christensen og fortsatte:

”Virksomhederne har nemlig brug for jer: For jeres internationale kompetencer, evner til at samarbejde og innovative tankegang. Ofte hører vi i medierne om, hvordan erhvervslivet higer efter dygtige ingeniører – ja, de kan faktisk slet ikke få nok! En ny fremskrivning foretaget af Dansk Industri og ingeniørforeningen IDA viser, at der i 2025 vil mangle næsten 10.000 ingeniører.”

Han opfordrede de unge mennesker til at finde job i Region Syddanmark og være med til at sætte skub i regionens erhvervsudvikling.

Super fantastisk tid

Ingeniørmangel var også et tema hos dimittendtaler, civilingeniør i Miljøteknologi, Anne Tipsmark Ottosen, der glædede sig over, at mange af hendes medstuderende allerede havde fået job. Samtidig lavede hun et tilbageblik på de sidste fem år på SDU's ingeniøruddannelser.

”Det har været fedt og sjovt at læse til ingeniør – men til tider også hårdt! Jeg håber, at I ligesom mig har en masse gode minder med super fantastiske oplevelser,” lød det fra den glade taler.

Nye uddannelser hitter

Blandt de nyuddannede ingeniører var for første gang civilingeniører i Software Engineering og civilingeniører i Lærings- og Oplevelsesteknologi, der også havde været i gang med at kigge på stillingsopslag.

En af de nye Lærings- og Oplevelsesteknologi-ingeniører, Mikkel Linde Andersen (billedet), startede i job som digitaliseringskonsulent hos Vejle Kommune d. 15. juni 2015.

”Min afdeling står for løsninger til ældre og handicappede. Jeg skal bl.a. arbejde med både support og undervisning ift. programmer, udvikle e-læringsprogrammer og være leder på nye digitale projekter,” fortalte han.

”Jeg er rigtig glad for at have læst Lærings- og Oplevelsesteknologi og har været meget optaget af e-læring. Under studiet har vi hele tiden arbejdet med nye teknologier og lært nye programmer, og denne evne til at lære forskellige systemer skal jeg også bruge i mit nye job,” sagde Mikkel, der har været til flere jobsamtaler og oplevet stor interesse for hans kompetencer.

På billedet ses fra venstre Jakob Vest Hansen og Mikkel Linde Andersen.

Se flere billeder fra dagen på Facebook.

For mere information kontakt
Kommunikationskoordinator Mette Christina Møller Andersen på mcm@tek.sdu.dk  

Redaktionen afsluttet: 27.06.2015