Om SDU CAPE
I CAPE arbejder vi med forskning og udvikling indenfor nye typer af organiske og hybride tyndfilm-solceller. Dette arbejde inkluderer nye metoder til forbedringen af effektiviteten, stabiliteten og opskaleringen af solcelle-devices.
I de seneste år har der været enorme fremskridt i udviklingen af organiske solceller, der på grund af deres tiltalende egenskaber såsom lave omkostninger, mekanisk fleksibilitet, designfrihed, grønne materialer og lav energi-tilbagebetalingstider betragtes som vigtige kandidater til det fremtidige energimarked. Nye metoder til at forbedre både ydeevne, pålidelighed og enhedens stabilitet forfølges konstant, mens rulle-til-rulle-behandling anvendes til opskalering og masseproduktion.
SDU CAPE - Centre for Advanced Photovoltaics and Thin-film Energy Devices blev grundlagt i 2022, som del af Mads Clausen Instituttet ved Det Tekniske Fakultet på SDU.
Hos CAPE beskæftiger vi os med forskning og udvikling inden for nye typer af organiske og hybride tyndfilmssolceller. Arbejdet omfatter nye måder at forbedre enhedens effektivitet, stabilitet og opskalering på. Dette omfatter forsknings- og udviklingsaktiviteter vedrørende:
- Energimaterialer og tyndfilm
- Avanceret karakterisering
- Opskalering af tyndfilm og energi-devices
- Udvikling og test af energi-devices.
Læs mere om vores forskning under menupunktet forskningsområder.